Atenció: El teu navegador no té suport per algunes funcionalitats necessàries. Et recomanem que utilitzis Chrome, Firefox o Internet Explorer Edge.

Davidmsfoto

Fotografia i conservació de la Natura

  • 0
    Mecenes
  • 0
    mensuals
  • 16.93
    total

Immadurs

Immadur, sempre m'ha sonat a despreci i falta de respecte...
Els immadurs en veritat son els que no han arribat encara adults, de vegades s'utilitza per ofendre a les persones però ja ens agradaria a molts poder tornar a ser immadurs. Narrativa a part en el món ornitòleg s'utilitza per classificar els diferents estadis evolutius de molts ocells, en el meu cas i per treball, per classificar i identificar als exemplars de trencalòs que sovint visiten els nostres punts d'alimentació o que simplement volen per la vall. Un immadur de tercer any com el de la imatge tot just acaba de passar la seva fase de jove i va creixent per convertir-se en un subadult i posteriorment en adult.
En el cas del trencalòs, la coloració de plomes, cap i la quasi inexistent barba ens indica en quina fase de creixement es troba, continua la muda de plomatge de les rectrius (cua) per canviar tipus i mida.
Així que quan sento la paraula immadur, penso inevitablement en una au que encara ha de créixer, perfeccionar el seu i criar....
Malgrat tot, el simple gaudi d'un gran planador lliscant pel cel amb aquesta majestuositat i perfecció es relaxant.